fbpx
tuintrends van 2021

Het einde van het jaar komt in zicht en dat betekent de hoogste tijd om de tuintrends van komend jaar weer eens goed in kaart te brengen. Want wat kunnen we in 2021 verwachten? Dat hebben wij hieronder voor jou samengevat!

TUINTREND 1: Bio Balance

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en dat zien we in de tuin terug. Natuurlijk is de tuin al groen, maar naast planten kan er nog veel meer gebeuren om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van biodiversiteit: beplanting voor de bijen en vlinders, het gebruik maken van milieuvriendelijke materialen en het hergebruiken van water door regentonnen te plaatsen.

Tuintrend 2021 insecten in de tuin

TUINTREND 2: Een tweede woonkamer

De temperaturen lopen in ons kikkerlandje met de jaren steeds hoger op. Hierdoor kunnen we vaker en langer van de tuin genieten. Deze tuintrends heeft daarmee te maken. Door deze ontwikkeling gaan we onze tuin namelijk zien als een tweede woonkamer en nemen hierdoor onze huiselijke stijl, warme kleuren en het comfort van binnen mee naar buiten. Zo worden in tuinen steeds vaker buitenkeuken geplaatst. Zo kan je ook lekker in de buitenlucht koken en dineren. Daarnaast kenmerkt deze trend zich met warme kleuren zoals aarde-en huidtinten en ronde, organische vormen.

Tuintrend 2021 woonkamer in de tuin

TUINTREND 3: Kleurrijk

Dit vinden wij persoonlijk een hele leuke tuintrend, want wie houdt er nu niet van een speelse tuin met vrolijke kleuren? Deze tuintrend is dan ook ideaal voor iemand die van een echte eyecatcher houdt, maar ook weer niet over de top wil gaan. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan combinaties van zachte en felle kleuren, geometrische vormen en hoogteverschillen die de tuin een heerlijke boost zullen geven. Wil je dit proberen? Experimenteer dan eens met divers kleurgebruik in de tuin!

Tuintrend 2021 meer kleuren in de tuin

TUINTREND 4: Daktuinen

Daktuinen waren dit jaar al populair, maar zullen in 2021 nog populairder worden. We zijn ons steeds meer bewust van de positieve invloed van groen op ons klimaat, maar vinden het vooral fijn om in de buitenlucht lekker tot rust te komen. Wanneer je niet over een tuin beschikt, biedt een daktuin de perfecte oplossing! Door de groei in slimme constructies en lichtgewicht materialen, wordt er bij het aanleggen van een daktuin steeds meer mogelijk. Zelfs bomen en waterpartijen!

Tuintrend 2021 daktuinen

Tuin aanleggen door Damhuis

Is jouw tuin toe aan een upgrade of heb je net een nieuw huis gekocht en moet de tuin nog worden aangelegd! Wij helpen je graag verder! Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste tuintrends en passen die maar al te graag toe bij jou! Zelf leuke inbreng? Neem contact met ons op zodat we dit kunnen bespreken tijdens een gesprek!

Wil je meer informatie en/of advies? Neem contact met ons op door hieronder op de contact button te klikken. Tot snel!

Offerte aanvragen / contact opnemen