fbpx
Onderhoudsarme voortuin tips

Vind jij het belangrijk om een mooie verzorgde voortuin te hebben maar heb je niet echt groene vingers en/of heb je weinig tijd om aan de slag te gaan met je voortuin? Dan is een onderhoudsarme voortuin echt iets voor jou! Maar hoe zorg je ervoor dat je toch een sfeervolle en gezellige voortuin hebt, zonder hier al te veel aan te doen qua onderhoud? Zoals iedere maand helpt onze hovenier je verder. Lees onderstaand artikel en kom maar op met die onderhoudsvriendelijke voortuin!

Onderhoudsarme struiken

Struiken blijven een essentieel onderdeel in de voortuin. Het zorg voor extra sfeer en zijn vaak ook makkelijk in onderhoud. Althans, als je de goede hebt!

Ons eerste advies voor een onderhoudsarme struik is de Olijfwilg. Wij noemen deze ook wel de kameleon omdat hij letterlijk in iedere tuin tot zijn recht komt. In de herfst krijgt deze struik verschillende bloemetjes die een lekker geur verspreiden. Na de bloeiperiode krijgt de struik rode besjes. En goed om te weten: de struik heeft weinig verzorging nodig en hoef je maar 1 keer per jaar te snoeien!

onderhoudsarme struik Olijfwilg

Onze tweede favoriet qua onderhoudsvriendelijke struik is de welbekende Taxus. Deze is ideaal als haagplant of in een bloembak. Dankzij zijn hoge dichtheid is hij ideaal voor als jij op je privacy bent gesteld. Qua onderhoud heeft deze maar weinig water nodig en hoeft je ‘m maar eens per jaar te snoeien (juni of september).

onderhoudsarme struik taxus

Ben je op zoek naar een sierlijke struik die eveneens onderhoudsvriendelijk is? Dan is de Sneeuwbal precies wat jij zoekt! Deze romantische struik brengt niet alleen sfeer in je voortuin, maar ruikt ook nog eens heerlijk! Opvallend aan deze struik is dat hij in de winter groeit (in tegenstelling tot de meeste planten) en hij het op bijna iedere plek in de voortuin goed doet. Qua onderhoud is eens per jaar snoeien al voldoende.

onderhoudsarme struik sneeuwbal

Onderhoudsvrije tegels voor de tuin

Een onderhoudsvrije tegel voor je tuinbestrating wil iedereen wel. Maar bestaat deze ook? Het antwoord hierop is ‘’Nee’’. Maar natuurlijk zijn er wel verschillende soorten tegels qua kwaliteit. De ene tegel kan net even wat beter tegen vocht en groene aanslag dan de andere tegel.

Zo staan keramische tegels bekend om de geringe vochtopname waardoor het minimale kans heeft om in te trekken. Verder zijn keramische tegels kleur- en krasvast en gaan daardoor jaren mee in uw voortuin!

Onderhoudsvrije tegels keramische tegels

Ook heb je de gecoate betontegels. De naam zegt het eigenlijk al; betontegels met een coating. Deze coating is een afdekkende laag die de tegel beschermd. Dankzij deze laag kunnen vuil en aanslag niet intrekken en kan jij jaren genieten van prachtige tuinbetegeling!

Onderhoudsvrije tegels gecoate betontegels

Last but not least; geïmpregneerde tegels. Dit zijn tegels die door een persmachine samen worden gedrukte met andere tegels waardoor er extra hardheid ontstaat. Hierdoor is de tegel meer verdicht wat zorgt voor minder vuil- en vochtopname en het makkelijker te verwijderen is.

Onderhoudsvrije tegels geïmpregneerde tegels

Onderhoudsarme voortuin aanleggen

Enthousiast over de onderhoudsarme voortuin? Met al meer dan 30 jaar ervaring als hovenier helpen wij je graag verder. Wij hebben al talloze onderhoudsarme (voor)tuinen opgeleverd de afgelopen jaren en weten hiervan alle ins & outs.

Wil je graag meer informatie en/of advies? Neem contact met ons op door hieronder op de contact button te klikken. Tot snel!

Offerte aanvragen / contact opnemen