fbpx
5 low budget tuin ideeën : tips

Niet iedereen kan duizenden euro’s uitbesteden aan een tuin. Maar als je dit slim aanpakt, hoeft dit ook helemaal niet. Wij als ervaren hovenier hebben al talloze tuinen aangelegd voor ieders budget. Zo weten we precies op welke zaken je kunt besparen en eventueel zelf kunt aanpakken, en de zaken de je het best kunt uitbesteden. Lees hieronder dé vijf low budget tuin ideeën en bespaar!

Low budget tuin idee 1: Kies voor een basic tuin

Er zijn oneindig veel verschillende soorten tuinen. Zo heeft de ene tuin nog meer details dan de ander. Indien je de kosten zo laag mogelijk wilt houden, kun je het best kiezen voor een basis tuin. Hierbij moet je niet gelijk denken aan een sfeerloze tuin, maar met name aan de standaard basics. Zoals nette, strakke betegeling en eventueel nog wat groen door (kunst)gras toe te voegen. Het aanleggen van een basistuin door een hovenier bespaart je geld. Vervolgens kun je de tuin zelf opfleuren met diversen (tuin)attributen en -accessoires. Dit onderdeel bespreken we in de volgende alinea’s.

Low budget tuin idee 2: Gras zaaien

De aankoop van graszoden of kunstgras is niet niks. Vaak hebben deze een aardig prijskaartje. Heb je dit budget niet en wil je alsnog een mooi groen grasje creëren? Ga dan zelf aan de slag met het zaaien van gras. In eerste instantie heb je hier alleen graszaad voor nodig. Zorg wel dat je een dosis geduld hebt en je consequent bent met de verzorging van het gras. Denk hierbij aan sproeien, maaien, knippen, bemesten, verticuteren enzovoorts. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat jouw mooie groene gras zo weer weg is of nooit zal komen.

Low budget tuin idee Gras zaaien

Low budget tuin idee 3: Planten stekken

Wil je kosten besparen op het aanschaffen van planten? Ga dan aan de slag met stekken. Uiteraard kost dit wel wat tijd, maar het stekken van planten kost je in ieder geval geen geld! Daarnaast is het erg makkelijk om dit zelf te doen. Het leuke aan stekjes is dat ze dezelfde eigenschappen hebben als de originele plant. Ze krijgen dezelfde bloemen en bladeren; perfect als jij je favoriete plant hebt gevonden!

Low budget tuin idee Planten stekken

Low budget tuin idee 4: Zelf een tuinset maken

Om optimaal te kunnen genieten van je tuin, wil je natuurlijk wel ergens kunnen ontspannen. Helaas is de aanschaf van een tuinset vaak redelijk prijzig, maar waarom niet zelf een bankje of tuinset maken? Dit is veel makkelijker dan je denkt! Zo kun je heel eenvoudig van een aantal pallets een hele toffe zithoek maken. Je stapelt ze op en aan elkaar, schuurt ze goed af en geeft ze een likje verf. Vervolgens hoef jij alleen nog maar wat kussens te kopen waarna jij heerlijk kunt genieten van je tuin!

Low budget tuin idee zelf een tuinset maken

Low budget tuin idee 5: Bloempotten

Met betegeling, groen gras, het stekken van planten en een tuinset ben je er nog niet. Want waar is de sfeer en waar plaats jij je gestekte planten? Juist, in mooie bloempotten. Maja, de prijzen van mooie bloempotten zijn vaak niet mals. Kies daarom voor Terra Cotta potten. Deze zijn erg interessant qua prijs en kun je door de gladde textuur perfect overschilderen met een gewenste kleur. En denk niet alleen aan schilderen in een andere kleur, maar je zou ook structuur of vormen kunnen aanbrengen door gebruikt te maken van bijvoorbeeld cement. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Low budget tuin idee Bloempotten

Goedkope tuin laten aanleggen

Wil jij graag een low budget tuin laten aanleggen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden! Met al meer dan 30 jaar ervaring als hovenier helpen wij je graag verder. Inmiddels hebben wij al talloze (voor)tuinen voor ieder budget opgeleverd!

Wil je graag meer informatie en/of advies? Neem contact met ons op door hieronder op de contact button te klikken. Tot snel!

Offerte aanvragen / contact opnemen