fbpx
Mediterrane tuin inspiratie voorbeelden

Warme aardetinten, grindpaden en exotische planten; we hebben het over de Mediterrane tuin! Wij zijn absoluut fan van deze tuinstijl. Onder andere door de heerlijke Toscaanse invloeden. Niet alleen lijkt het alsof je in een zomers vakantieland bent, ook brengt het veel warmte en sfeer met zich mee. Dat is toch heerlijk om te hebben in een land als Nederland! Maar waar moet een Mediterrane tuin minimaal aan voldoen? Onze hovenier is uiteraard weer voor jullie aan de slag gegaan en deelt hieronder 5 essentiële mediterrane tips!

1. Mediterrane tuinplanten

Eén van de belangrijkste onderdelen van deze tuinstijl zijn absoluut de bijbehorende tuinplanten. Want wat zijn mediterrane tuinplanten? In de introductie hadden we het al over exotische planten. De keuze hierin is reuze. Zo zijn de Oleander en Bougainvillea bekende pareltjes. Allebei hebben ze opvallende en vrolijke kleuren. Namelijk roze en paars. Maar ook een sinaasappelboom, cactus en palmboom creëren een heus vakantiegevoel en passen perfect bij de Mediterrane tuin.

Mediterrane tuin tips

2. Mediterrane tuintegels

Grindpaden worden veelvuldig gebruik voor de tuinbestrating in deze tuin en zorgen voor een knusse uitstraling. Maar eerlijk is eerlijk, grind is niet altijd even handig. Vind jij dit ook? Dan zou je ook kunnen kijken naar prachtige Mediterrane tuintegels. Deze tuintegels zijn vaak voorzien van gezellige mozaïekvormen en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Met deze tegels wordt het onmogelijk om geen gezellig sfeer te creëren.

Mediterrane tuin laten maken

3. Mediterraans terras

En dan het terras! Natuurlijk een ontzettend belangrijk onderdeel omdat dit de plek is waar je de meeste tijd doorbrengt in je tuin. Natuurlijk kun je een lekkere lounge set plaatsen maar denk dan wel goed na over de kleuren. Advies is om te kiezen voor hout tuinmeubilair in een (licht)bruine kleur. Combineer dit met beige kussens en plaids, die passen hier namelijk perfect bij. Dit oogt fris maar tegelijkertijd ook knus.

Mediterraans terras voor Mediterrane tuin

4. Mediterrane tuinaccessoires

Voor het aankleden van het terras mogen accessoires niet vergeten worden! Denk hierbij aan mooie windlichten, kussens, plaids, een vuurkorf maar vooral aan veel bloempotten. Qua bloempotten is het juist leuk om zoveel mogelijk verschillende soorten met elkaar te combineren. Van groot naar klein, van glad naar mat en met of zonder vormen. Met name de traditionele bruintinten passen uitstekend in de Mediterrane tuin. Vervolgens vul je de bloempotten met exotische planten en plaats je ze overal ergens in de tuin. Qua plaatsing hoef je absoluut niet secuur te kijken en kun je ze zowel alleen als in groepjes plaatsen.

Mediterrane tuinstijl laten leggen

5. Mediterrane tuinmuur

Last best; het toevoegen van een mediterrane tuinmuur. Deze muur maakt je tuin op en top mediterraan! Er zijn verschillende soorten tuinmuren voor een mediterrane tuin. Merendeel worden ook wel rocks muren genoemd. Dit omdat de muren van rotsachtige stenen zijn gemaakt. Deze stenen hebben ieder hun eigen vorm en zijn niet gelijk aan elkaar. Dit maakt het niet-symmetrisch prachtig, vooral in combinatie met een mooie lichte kleur.

Mediterrane tuinmuur

Mediterrane tuin aanleggen

Enthousiast over de Mediterrane tuin? Met al meer dan 30 jaar ervaring als hovenier helpen wij je graag verder. Wij hebben al talloze Mediterrane tuinen opgeleverd de afgelopen jaren en weten hiervan alle ins & outs.

 

Wil je graag meer informatie en/of advies? Neem contact met ons op door hieronder op de contact button te klikken. Tot snel!

Offerte aanvragen / contact opnemen