fbpx
tips voor een voortuin met landelijke sfeer

Het hebben van een landelijke stijl in de woning is al jaren in trek. Niet alleen in het interieur, maar ook als we kijken naar de tuin. Het heeft een romantische en ontspannen uitstraling. Door velen wordt het ook wel ‘’een stukje puur geluk’’ genoemd. In dit artikel gaan we het hebben over tuinaanleg van een landelijke voortuin. Want welke elementen zorgen voor een landelijke tuinstijl? Net als altijd vertelt onze hovenier je er alles over en belicht hij hieronder de 5 meest iconische en niet te missen landelijke elementen.

Tip 1: Hortensia’s voor romantisch effect

Een bekende plant en een ware musthave in een landelijke voortuin in de Hortensia. Iedereen kent ‘m inmiddels wel met z’n prachtige bloembollen in verschillende kleuren. Zo heb je ‘m in het wit, roze en blauw. Deze geliefde struik maakt je landelijke voortuin extra romantisch. Daarnaast is de plant zeer eenvoudig in onderhoud en heeft hij een bloeitijd van juni tot en met september. Echter is de exacte bloeitijd wel afhankelijk van de soort Hortensia. De Hortensia is er namelijk in verschillende soorten!

Hortensia's voor romantische voortuin

Tip 2: Leiplataan in landelijke voortuin

Indien je een ruime voortuin hebt, is het zeker raadzaam om Leiplatanen te plaatsen in je landelijke voortuin. Deze prachtige leiboom creëert direct een mooie landelijke sfeer. Dankzij zijn grote, lichtgroene blad (15 – 20 cm) is het tevens een ideale boom ter afscherming en privacy. Daarnaast is het een snelle bloeier waardoor het leirek snel zal dichtgroeien.

landelijke voortuin met leiplatanen

Tip 3: Hagen voor strakke vormen

Het creëren van een romantische landschapssfeer heb je niet zonder hagen! Mooie, strakke hagen die het net even wat landelijker maken. Zowel grote als kleine. De Taxus is bij uitstek een bijzonder goede combinatie met een landelijke tuin. Uiteraard is het onderhoud, zoals het snoeien, van een Taxus wel van belang om te zorgen dat deze mooi strak en groen blijft. En de vorm? Die kun je bij een Taxus helemaal zelf bepalen!

voortuin met Taxus hagen voor landelijke sfeer

Tip 4: Trommelkassei bestrating voor landelijke sfeer

Wellicht ken je ze al; de kleine mooie verschillende kleuren klinkertjes in de tuin. Ook wel de Trommelkassei genoemd. Bestrating van de voortuin, zoals het pad naar de deur toe, maken of breken de landelijke sfeer. Erg belangrijk dus! Met name de kleur ‘bont’ past perfect bij een landelijke voortuin. Dus ben jij liefhebber van een sfeervolle en authentieke tuin? Dan mogen deze kleine rakkers absoluut niet missen!

landelijke voortuin met Trommelkassei bestrating

Tip 5: Houten elementen in landelijke voortuin

Tenslotte: hout! Warmte, gezelligheid en sfeer. Dat creëer je door hout toe te voegen aan je voortuin op welke manier dan ook. Dit is net als alle bovenstaande tips een niet te missen onderdeel. Denk bij hout elementen onder andere aan een leuk romantisch bankje of prachtige houten bloembakken. Belangrijk is wel dat het hout goed wordt afgewerkt zodat het lange tijd meegaat en mooi blijft!

hout voor warme sfeer in tuin

Voortuin landelijk laten maken

Enthousiast over een landelijke voortuin? Met al meer dan 30 jaar ervaring als hovenier helpen wij je graag verder. Wij hebben al talloze landelijke tuinen opgeleverd de afgelopen jaren en weten precies alle ins & outs omtrent landelijke (voor)tuinen.

Wil je graag meer informatie en/of advies? Neem contact met ons op door hieronder op de contact button te klikken. Tot snel!

Offerte aanvragen / contact opnemen