fbpx

Geniet van je tuin in juli: 5 Tips van J.A. Damhuis Hoveniers

De zomer is in volle gang en je tuin is op zijn best. De zon schijnt, de bloemen bloeien en het is de perfecte tijd om volop van je buitenruimte te genieten. Als ervaren hoveniers delen we graag enkele handige tips om je tuin deze maand op zijn mooist te laten zijn. Lees verder en ontdek hoe je jouw buitenparadijs kunt verzorgen met de expertise van J.A. Damhuis Hoveniers.

1. Geef je planten de juiste verzorging:
In juli hebben je planten extra aandacht en zorg nodig. Geef ze voldoende water, vooral tijdens warme periodes. We raden aan om ’s ochtends of’ s avonds water te geven om verdamping te verminderen. Controleer ook regelmatig op onkruid en verwijder het om te voorkomen dat het de voedingsstoffen van je planten steelt. Vergeet niet om regelmatig meststoffen toe te passen om de groei en bloei te stimuleren.

2. Houd je gazon gezond en groen:
Een mooi gazon is het hart van elke tuin. In juli groeit het gras snel, dus het is belangrijk om regelmatig te maaien. Stel de maaihoogte echter iets hoger in, zodat het gras beter bestand is tegen droogte en hitte. Verwijder ook regelmatig onkruid en belucht het gazon om de gezondheid van de wortels te bevorderen. Als er kale plekken zijn, zaai ze dan bij met graszaad en houd ze vochtig totdat het gras goed is gegroeid.

3. Creëer een zomerse sfeer:
Juli is de perfecte tijd om van je tuin een ontspannende en uitnodigende plek te maken. Voeg kleur toe aan je buitenruimte door bloeiende planten en bloembakken met zomerbloeiers te plaatsen. Denk aan prachtige zomerbloemen zoals zonnebloemen, lavendel en petunia’s. Creëer een gezellige sfeer met tuinverlichting, een comfortabele zithoek en misschien zelfs een buitenkeuken. Zo kun je optimaal genieten van de lange zomeravonden in je eigen tuin.

4. Vergeet de tuinmeubelen niet:
De zomer is de tijd om volop te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Controleer je tuinmeubelen op eventuele schade of slijtage en repareer ze indien nodig. Reinig de kussens en bekleding grondig en bescherm ze tegen zon en regen wanneer ze niet worden gebruikt. Overweeg om een parasol, luifel of pergola toe te voegen om schaduw te creëren op warme dagen. Zo kun je comfortabel ontspannen en jezelf beschermen tegen de felle zon.

5. Plan toekomstige verbeteringen:
Juli is ook een goede tijd om na te denken over toekomstige veranderingen en verbeteringen in je tuin. Misschien droom je van een prachtige vijver, een nieuwe beplanting of een professioneel aangelegd terras. Neem contact op met J.A. Damhuis Hoveniers voor deskundig advies en om je plannen te bespreken. Wij kunnen je helpen bij het ontwerpen en realiseren van de tuin van je dromen, zodat je er nog vele jaren van kunt genieten.

Juli is een geweldige maand om van je tuin te genieten en er het beste uit te halen. Door je planten goed te verzorgen, je gazon gezond te houden, een zomerse sfeer te creëren, je tuinmeubelen te onderhouden en toekomstige verbeteringen te plannen, kun je optimaal van je buitenruimte genieten. Voor professioneel advies en hulp bij het realiseren van je tuindromen staat J.A. Damhuis Hoveniers altijd voor je klaar. Geniet van een prachtige zomer in je eigen groene oase!

Offerte aanvragen / contact opnemen